Propolisová mast s medem, 100 ml
K regeneraci pokožky podrážděné slunečním zářením, na popraskané paty a ruce. Velké balení.
V jakých případech Propolisovou mast Dr. Popova použít:
Propolisová mast s medem je vynikající pomocník v péči o pleť podrážděnou slunečním zářením. Velmi dobře se hodí také k péči o pokožku při spáleninách a štípnutí hmyzem.
Pro své účinky lze Propolisovou mast úspěšně použít v péči o rozpraskané paty a ruce, je totiž vhodná ke změkčení kůže. Dále ji můžete použít také při ošetřování pokožky v okolí bércových vředů, zahnisaných ranek a při jiných kožních potížích.
Mast má blahodárné účinky při ošetřování některých typů lupénky a plísní a dobře také působí při svědivosti pokožky.
Propolis patří k nejstarším prostředkům slovanské medicíny a tato mast mezi nejoblíbenější masti vůbec.
Z čeho se Propolisová mast Dr. Popova skládá:
Základem Propolisové masti je výtažek z propolisu, známého též jako včelí kyt, včelí tmel nebo smoluňka. Propolis je oranžová látka (původně pryskyřice a pryskyřicím podobné rostlinné šťávy), která vzniká uvnitř včelího úlu. Včely pryskyřici obohatí pomoci svého sekretu a tím vzniká propolis. Nejprve spíše lepkavá a mazlavá látka později ztuhne. Včely používají propolis při dezinfekci úlu a k ucpávání škvír v něm. Propolis má silné protibakteriální, aseptické účinky a užívali jej už staří Egypťané.
Masťovým základem je čištěné vepřové sádlo (extrahované horkou párou), které svým složením připomíná lidský tuk. Vepřové sádlo obecně patří k nejkvalitnějším základům mastí: velmi dobře se vstřebává do pokožky, je kvalitním nosičem léčivých látek obsažených v bylinách a používá se k léčbě různých dermatitid. Ačkoliv se v současnosti hojně využívají různé syntetické látky, kvalitní vepřové sádlo zatím nemůže v mastech nic nahradit.
Proč obsahuje Propolisová mast Dr. Popova i jiné přísady:
Propolisová mast Dr. Popova je obohacena o med a pravý včelí vosk. Med umocňuje pozitivní účinky propolisu a včelí vosk má výborné ochranné a hydratační schopnosti. Díky medu a včelímu vosku se tak zvyšuje celková kvalita masti.