Krevní tuky, cholesterol, střevní trakt, odolnost.
Tinktura z pupenů ořešáku královského. Udržování fyziologické rovnováhy tuků v krvi, kontrola metabolismu cholesterolu a triglyceridů, podpora pravidelné funkce střevního traktu, posílení odolnosti organismu při nepříznivých okolních podmínkách.
Zajímavosti o ořešáku
Je to jednodomý mohutný strom, který se pěstuje hlavně pro své plody – ořechy, které jsou nutričně velmi hodnotnou potravinou zejména pro obsah nenasycených mastných kyselin. Používají se také listy a hlavně pupeny, které obsahují široké spektrum účinných látek, především juglon, flavonoidy, třísloviny, silice, karotenoidy a vitamín C a které se ve formě tinktur používají pro různé podpůrné účely.
Ořešák se dostal do našich končin v době římského impéria. Římané ho zasvětili bohu Jupiterovi, v Řecku se vlašské ořechy zalité medem podávaly jako dezert a novomanželé je dostávali darem pro štěstí. Ořešák pomáhá udržovat normální hladinu a rovnováhu tuků a cholesterolu v krvi. Posiluje odolnost organismu při nepříznivých okolních podmínkách, přispívá k udržování pravidelné funkce střevního traktu.
Užívání tinktury
Denní dávka = počet kapek odpovídající hmotnosti člověka rozdělíme na dvě nebo tři denní dávky (např. při celkové hmotnosti 60 kg dávku rozdělíme na 2 x 30 kapek nebo 3 x 20 kapek)
Výroba tinktury
Tuto tinkturu z pupenů ořešáku královského vyrábíme v naší malé rodinné firmě Naděje Byliny v Brodku u Konice. Stejně jako ostatní bylinné a rostlinné produkty, které si můžete koupit pod naší značkou. Při výrobě klademe důraz na kvalitu a maximální využití blahodárných účinků rostlinných pupenů na lidský organismus. Všechny pupeny jsou z rostlin a stromů, které rostou na našich vlastních zahradách.