Mateří kašička lyofilizovaná
• koncentrovaný čistý včelí produkt
• obsahuje vyvážený komplex látek
• blahodárně působí na lidský organismus
• nově i ve výhodném čtyřbalení
Mateří kašička - pokrm královen
"Kašičkou se v úlu krmí včelí královna a mladé larvy, které potřebují opravdu vydatný zdroj energie. Víte, že se včelí královna dožívá až 20× vyššího věku než běžná dělnice? Jediným rozdílem je strava – královna celý život dostává mateří kašičku. Dodává jí velkou životní sílu a navrch ještě porci vitamínů a minerálů."
Milan Pleva zakladatel rodinné firmy
Co je mateří kašička?
Mateří kašička je čistý včelí produkt s charakteristickou vůní a nakysle kořeněnou chutí. Pro včely je to "nejprestižnější" potrava v úlu, která jim dodává nejvíce živin. Proto ji využívají pro krmení té nejdůležitější – včelí královny, která se tak dožívá mnohonásobně vyššího věku než včelí dělnice. Kašičkou se také krmí mladičké larvy, protože je potřeba jejich rychlý vývoj. Získávání mateří kašičky od včel je poměrně náročná práce, ale i přesto se pro své výjimečné vlastnosti tato exkluzivní "surovina" těší velké oblibě.
Naše kašička je zpracována moderním způsobem – lyofilizací (proces hlubokého zamražení a vysušení), která zajišťuje zachování specifických vlastností nativní látky. Navíc umožní snadné uskladnění, které nevyžaduje chladné prostředí jako v případě čerstvé mateří kašičky.
Uskladnění mateří kašičky
Mateří kašička je poměrně citlivá látka, která nesnáší styk s kovy. Proto nezapomeňte, že není dobré nabírat ji kovovou lžičkou! Škodí jí také sluneční světlo, teplo, kyslík a jakékoli nečistoty. Po získání se proto musí ihned chladit, nebo konzervovat. My proto využíváme lyofilizace, která umožňuje šetrné zacházení s mateří kašičkou i její následné skladování.
Jak vzniká mateří kašička?
Mateří kašičku vylučuje včela ze svých hltanových žláz. Schopnost tvořit mateří kašičku mají tzv. včely mladušky, kterým je šest až čtrnáct dnů. Základem produkce mateří kašičky je včelí pyl. Z něj včela získá důležité složky pro tvorbu mateří kašičky. Včely potřebují dostatek pylu nejen pro tvorbu mateří kašičky, ale také jako výživu pro celé včelstvo.
Odkud pochází naše kašička?
Při hledání vhodné mateří kašičky jsme museli udělat kompromis, ale ne na úkor kvality. Právě proto, že ji chceme nabízet v té nejlepší kvalitě, naše mateří kašička v současnosti pochází z Číny. Na kvalitě nám záleží, proto jako u ostatních včelích produktů dbáme na jakost a máme rozbory složení mateří kašičky. Hledali jsme dlouho, ale úspěšně a nakonec vám můžeme nabídnout také mateří kašičku z Česka.
1 balení (sklenička) obsahuje 2000 mg.
Jedna dávka činí 200 – 230 mg.
Země původu: Čína
Proč právě lyofilizace?
Lyofilizace je proces hlubokého zamražení a vysušení, který zajištuje zachování specifických vlastností mateří kašičky.
Výhodou lyofilizace, je právě to, že odpadají starosti s opatrným skladováním mateří kašičky. Nemusíte se tak bát, že ztratí své původní vlastnosti, i pokud přijde do styku s okolním vzduchem.
Díky lyofilizaci je navíc kašička více koncentrovaná a užívat jí tak stačí opravdu malé množství. Zároveň se jedná o metodu, při které není nutné nic přidávat, a tak si kašička ponechává stejné vlastnosti jako při konzumaci začerstva.
Mateří kašička v medu
Mateří kašičku můžete užívat i ve sladké podobě v medu, do kterého jsme jí přidali 3 %.
Vzhledem k nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006 nesmíme u mateří kašičky uvádět žádné další informace a zdravotní tvrzení (více informací). O konkrétních účincích mateří kašičky si proto, prosíme, přečtěte v externích zdrojích na internetu.