Lahodný, lehce perlivý, ochucený nápoj - FERMENTOVANÝ - BEZ KONZERVAČNÍCH LÁTEK - NEPASTEROVANÝ - BEZ GMO. Ideální na zahnání žízně i chutí.
Detailní popis produktu
Co je to kombucha?
Kombucha (též kombuča či houbový nápoj) je živý, lehce perlivý fermentovaný nápoj vzniklý z oslazeného černého nebo zeleného čaje, který patří mezi nejoblíbenější přípravky celostní medicíny již více než 2000 let. Nejedná se však o houbu jako takovou, ale o symbiotickou kolonii zdravý prospěšných bakterií a kvasinek.
Jak kombucha vzniká?
Fermentace probíhá pomocí probiotických kombucha kultur (symbiotická kolonie bakterií a kvasinek). BIO Kombucha NUPREME je připravována podle tradičních postupů z odvaru Yerba Maté, bez pasterizace, bez ředění, bez chemických úprav, k ochucení jsou používána výhradně přírodní aromata.
Živá limonáda
Co si představíte pod pojmem perlivý sladký nápoj? Pro většinu lidí je to nějaká limonáda. Jenže povětšinou jde o směs syntetických látek – jednoduchých cukrů, barviv, sladidel a konzervantů.
Oblíbenou jemnou perlivost už kdysi dávno vymyslela příroda. Jemné bublinky vznikají při procesu přirozené fermentace. Perlivost známe z piva i z domácího vína. Pro přírodní nealko osvěžení proto sáhněme raději než po slazené limonádě po přírodní kombuše.
Výslednou chuť nápoje si navíc v případě kombuchy můžeme regulovat sami dle své libosti – čím mladší kombucha je, tím vyšší obsah zbytkových cukrů a tím sladší chuť. S pokračujícím procesem fermentace se sladká chuť mění stále více na svěží kyselkavou. Kombucha NUPREME zraje i přímo v lahvi, ve které si ji zakoupíte a pokud si ji necháte doma déle a otevřete až po několika měsících, bude nápoj kyselkavější a více perlivý.
Kombucha jako perfektní součást zdravého pitného režimu
- 0,4 l je ideální dávka tekutin na cca hodinu
- proto je skvělá jako nápoj k jídlu, do kanceláře i na cesty
- dodává tělu tekutiny, neodvodňuje
- díky mírnému povzbudivému účinku ideální náhrada kávy nebo silného černého čaje
- mírně kyselkavá chuť zažene žízeň
- s nízkým obsahem cukru
- přirozená harmonizace trávení