Odolnost organismu, trávení, metabolismus sacharidů a tuků.
- trávení
- metabolismus
- odolnost
Tinktura z pupenů jalovce. Posílení fyziologické odolnosti organismu při nepříznivých okolních podmínkách, podpora trávení, optimalizace metabolismu sacharidů a tuků.
Zajímavosti o jalovci
Je to stromek nebo keř oblíbený již dávnými generacemi. Jeho příznivé účinky znali již starověcí lékaři Galén, Hippokrates či nověji Hildegarda z Bingenu. Ve středověku jalovcová větvička chránila před zlými duchy, při morových ranách se zapalovalo jalovcové dřevo, aby se vyčistil vzduch. Účinné látky jsou v plodech - jalovčinkách, ale ještě více v dnes nejvíce používé pupenové tinktuře, která má pozitivní účinky na vnitřní orgány.
Jalovec posiluje fyziologickou odolnost organismu při nepříznivých podmínkách okolního prostředí. Podporuje trávení, příznivě působí na metabolické procesy sacharidů a tuků.
Užívání tinktury
Denní dávka = počet kapek odpovídající hmotnosti člověka rozdělíme na dvě nebo tři denní dávky (např. při celkové hmotnosti 60 kg dávku rozdělíme na 2 x 30 kapek nebo 3 x 20 kapek)
Výroba tinktury
Tuto tinkturu z pupenů jalovce vyrábíme v naší malé rodinné firmě Naděje Byliny v Brodku u Konice. Stejně jako ostatní bylinné a rostlinné produkty, které si můžete koupit pod naší značkou. Při výrobě klademe důraz na kvalitu a maximální využití blahodárných účinků rostlinných pupenů na lidský organismus. Všechny pupeny jsou z rostlin, které rostou na našich vlastních zahradách.