Česká mateří kašička - lyofilizovaná
• čistý včelí produkt z České republiky
• obsahuje vyvážený komplex látek
• blahodárně působí na lidský organismus
• nově i ve výhodném čtyřbalení
Mateří kašička - pokrm královen
"Včelí mateří kašička je v úlu vyhrazena pro včelí matku a mladé včelí larvy, které potřebují dostatek energie. Díky konzumaci mateří kašičky po celý život má včelí královna až 20x delší život než dělnice. Kašička matce dodává velkou životní sílu a navrch ještě porci vitamínů a minerálů."
Milan Pleva zakladatel rodinné firmy
Co je mateří kašička?
Mateří kašička je čistý včelí produkt s charakteristickou vůní a nakysle kořeněnou chutí. Ze všech druhů potravy, kterou včely konzumují, je mateří kašička tou nejvíce exkluzivní. Včelám totiž dodává nejvíce živin. Právě proto je největším konzumentem kašičky včelí matka, která se po plástvi pohybuje v doprovodu několika včel krmiček – ty se o ni starají a mateří kašičku jí soustavně nabízejí. Právě díky konzumaci mateří kašičky má matka mimořádně velkou vitalitu v plodování a dožívá se výrazně vyššího věku než ostatní včely. Kromě včelí královny se kašičkou ze začátku krmí také mladé larvy včel, je totiž potřeba jejich rychlý vývoj.
Naše kašička je zpracována moderním způsobem – lyofilizací (proces hlubokého zamražení a vysušení), která zajišťuje zachování specifických vlastností nativní látky. Navíc umožní snadné uskladnění, které nevyžaduje chladné prostředí jako v případě čerstvé mateří kašičky.
Uskladnění mateří kašičky
Mateří kašička je poměrně citlivá látka, která nesnáší styk s kovy. Proto nezapomeňte, že není dobré nabírat ji kovovou lžičkou! Škodí jí také sluneční světlo, teplo, kyslík a jakékoli nečistoty. Po získání se proto musí ihned chladit, nebo konzervovat. My proto využíváme lyofilizace, která umožňuje šetrné zacházení s mateří kašičkou i její následné skladování.
Jak vzniká mateří kašička?
Mateří kašičku vylučují výhradně včely mladušky, což jsou včely, kterým je mezi 6-14 dny. K tvorbě mateří kašičky využívají včelí pyl, který zpracovávají ve svých hltanových žlázách, ze kterých mateří kašičku pak vylučují. Pyl je důležitý nejen pro tvorbu mateří kašičky, ale slouží i jako "včelí chléb", tedy základní potravina pro celé včelstvo. Právě z něj si včelí mateří kašička přebírá důležité složky.
Odkud pochází naše kašička?
Hledali jsme dlouho, ale úspěšně a nakonec vám můžeme nabídnout mateří kašičku z Česka. Současně nabízíme také mateří kašičku z Číny, která je s českou kvalitativně shodná.
1 balení (sklenička) obsahuje 2000 mg.
Jedna dávka činí 200 – 230 mg.
Země původu: Česká republika